Empreses dels sectors de la construcció i del manteniment d’infraestructures, així com també de la gestió de residus han participat en una sessió tècnica, orientada impulsar un model d’economia més circular basat en aspectes com la reutilització, la reparació, la renovació i el reciclatge per generar el màxim valor afegit en les seves iniciatives i projectes.

Organitzada per la Diputació de Tarragona en col·laboració amb el centre tecnològic Eurecat, el Port de Tarragona i el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Tarragona, la jornada, titulada la ‘La circularitat a les infraestructures de mobilitat’, s’emmarca en les activitats del PECT Cuidem el que ens uneix. Carreteres més segures i sostenibles, cofinançat pels Fons europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

Dins aquest projecte, Eurecat ofereix a les empreses “un diagnòstic de maduresa en circularitat, la definició d’iniciatives específiques a desenvolupar, un pla d’activitats amb el cost i terminis aproximats de cada iniciativa i mètodes i oportunitats per al finançament de les iniciatives plantejades”, explica el consultor en Innovació d’Eurecat, Samuel Rodríguez.

D’acord amb el director de l’Àrea de Sostenibilitat d’Eurecat, Miquel Rovira “l’economia circular es pot incorporar a les carreteres mitjançant diferents models de negoci, per exemple en la fase de disseny preveient l’ús de materials reciclats en els paviments o en la planificació d’un manteniment que allargui al màxim la seva vida útil de servei”.

El servei presentat està disponible de forma gratuïta per a fins a vint petites i mitjanes empreses de la demarcació de Tarragona, en el marc de l’operació Ecosistema innovador del PECT, i permet aplicar la metodologia d’implementació de l’economia circular desenvolupada per Eurecat, que s’estructura en quatre fases que abasten des del diagnòstic de l’empresa fins a la ideació conjunta d’iniciatives d’economia circular, per al disseny d’un full de ruta propi.

Més notícies: