El vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030, Raül Romeva Rueda, ha passat el dia a Tarragona per conèixer les iniciatives en matèria de mobilitat sostenible i descarbonització que el govern republicà liderat per l’alcalde Pau Ricomà treballa. L’ha acompanyat el mateix alcalde i diferents consellers i conselleres del Grup Municipal d’ERC i la diputada del Parlament, Raquel Sans Guerra.

Des de Tarragona s’aposta per avançar cap a “la sostenibilitat i la descarbonització”, tal com ha apuntat l’alcalde, qui ha recordat que “ja estan circulant diversos autobusos híbrids que ens permeten anar fent passes cap a aquesta direcció, però el més rellevant és que aviat tindrem els primers autobusos que funcionaran amb hidrogen”. Sobre això, el batlle ha assegurat que “Tarragona és la ciutat de les seves dimensions que aposta més clarament per aquest tipus d’energia i treballa conjuntament amb altres sectors i agents per tirar endavant i fomentar que aquesta part de Catalunya sigui la Vall de l’Hidrogen”.

Romeva i els republicans tarragonins han fet una visita a les instal·lacions de l’EMT per conversar sobre aquesta iniciativa, que té com a objectiu la descarbonització de la mobilitat a la ciutat.

A banda, l’alcalde ha destacat que “hi ha un altre element molt important que s’està portant a terme que és la recuperació d’espais per als vianants. Això vol dir recuperar places i carrers per a les persones i que alhora guanyin espai respecte als cotxes i evidentment, tot això, amb un ambient de convivència absoluta”.

Romeva ha assegurat que “Tarragona és un paradigma del que significa la transformació d’una ciutat, justament pensant en la projecció de futur”. I ha afegit que “les ciutats han de facilitar la mobilitat de la gent i aquesta és un exemple per la gran aposta que s’ha fet per la descarbonització, amb projectes com el carril bici, la incorporació d’autobusos d’hidrogen i el canvi de mentalitat en l’ús del vehicle amb la ciutat 30”.

Al llarg de la trobada s’han recorregut diferents carrils bici de la ciutat, que faciliten el trànsit de les bicicletes i vehicles de mobilitat personal. Una proposta que, després del gran augment de circulació d’aquest tipus de vehicles, ha tingut molt bona acollida pels tarragonins i tarragonines. Durant la ruta amb bicicleta, Romeva ha pogut conèixer el projecte de desmantellament de la plataforma del Miracle i la posterior renaturalització de la platja.

Romeva també ha visitat l’Institut Català d’Investigació Química, on s’han exposat els punts que s’han d’enfortir i treballar per construir un futur més sostenible.

La jornada ha acollit altres trobades amb veïns i veïnes, militants i diverses entitats, per compartir converses sobre sostenibilitat i mobilitat.

L’alcalde ha destacat que “Romeva s’emporta una idea molt clara cap a on camina Tarragona, els nostres objectius i les accions que portem i portarem a terme per a millorar a la ciutat”.