Des del 2008 han tancat prop del 70% de les sucursals bancàries de la demarcació. S’ha passat de 800 oficines a només 261 en el tercer trimestre de l’any passat. El territori no estava per sota de les 300 entitats des del 1975, segons dades del Banc d’Espanya. El diumenge 6 de març hi ha convocada a Tarragona una concentració a favor d’una banca digna per a la gent gran.
Els municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre veuen amb impotència com el tancament d’oficines i la pèrdua de serveis bancaris avança sense aturador. A Tarragona ciutat, el carrer Pere Martell va ser, en el seu moment, un exemple d’expansió d’entitats i bancs. Avui en dia aquest cèntric vial acumula grans locals, sovint en xamfrans, buits i amb els vidres tintats. És el cas d’una de les antigues oficines de CaixaBank, reaprofitades com a seu dels sindicats del comitè d’empresa.
El sindicat UGT calcula que l’altra gran entitat que opera a la ciutat, BBVA, ha tancat 3 de cada 4 oficines a tota la demarcació. “Ha quedat a la mínima expressió”, afirma Paco Orti, secretari de FeSMC-UGT de Tarragona i delegat d’UGT a CaixaBank. Orti insisteix que el tancament oficines té repercussions per a la ciutadania, però també pels treballadors.
Mentrestant, a Tarragona només queden una desena d’oficines de CaixaBank, l’entitat més assentada a la ciutat. Les del BBVA ara no arriben ni a la desena. Als barris les sucursals també han anat abaixant la persiana. D’altra banda, a Sant Pere i Sant Pau els veïns reclamen atenció personalitzada per a la gent gran. El 6 de març hi haurà una protesta a la Rambla Nova, a les 12h, per una banca digna per la gent gran. S’hi han adherit diverses entitats.