Se situa l’any 2018 en un 38%, 3 punts per sota de la mitjana de Catalunya, lluny encara del que estableix la Comissió Europea per l’any 2020 que és assolir un objectiu de reciclatge del 50%. En canvi, a les Terres de l’Ebre, la xifra no varia de l’any anterior.
L’Agència de Residus de Catalunya afirma que la fracció orgànica és clau per millorar aquest conflicte perquè presenta en pes gairebé el 40% de residus d’una llar.
A les comarques del nord del Camp de Tarragona: el Priorat, la Conca de Barberà i l’Alt Camp, les xifres de recollida són més altes que a les zones més urbanes i costaneres amb influència de turisme. El director de l’agència, Josep Maria Tost, remarca que en aquestes àrees i a les ciutats de Reus i Tarragona, s’hauria de millorar la recollida selectiva, ja que és on es generen més residus.
Una solució que presenta l’Agència Catalana de Residus és canviar el model de recollida, introduint models individualitzats com el porta a porta, com ja es fa al Priorat i l’Alt Camp. Això permetria aplicar una ‘taxa justa’ és a dir, que les persones que facin una bona recollida selectiva paguin menys per la gestió dels seus residus.