Els sindicats han reclamat que la transició energètica del territori cap a l’hidrogen verd no comporti la pèrdua de llocs de treball. La demanda arriba poques hores després de l’anunci de desmantellament de la plataforma Casablanca. Els responsables d’Indústria de CCOO i UGT tenen clar que el tancament deriva d’aquesta reconversió que també assenyalen com a “necessària”.
El secretari general de FICA UGT, Carles García Gual, celebra que en el cas de les instal·lacions d’extracció de cru de Repsol els 25 treballadors siguin recol·locats. Per la seva banda, el secretari general de CCOO d’Indústria de Tarragona, José Manuel Martín, destaca que les sortides no seran traumàtiques i exigeix que la transició energètica no comporti una pèrdua d’ocupació ni de la qualitat dels llocs de treball a la gran indústria.
La plataforma Casablanca és l’única d’extracció de cru que encara funciona a l’Estat. En l’actualitat hi ha 25 treballadors i treballen en torns de quinze dies. Quan al juny cessi l’activitat de Casablanca, es quedaran encara un any més per garantir que l’aturada sigui segura. A partir d’aquí, seran traslladats a d’altres empreses del grup Repsol i, els que prefereixin marxar, percebran una indemnització de 65 dies per any treballat.
Recuperem un reportatge de l’any 2012 amb motiu del tancament
L’any 2012, el cap de continguts de l’emissora, Pep Suñé, va desplaçar-se fins a la plataforma Casablanca en helicòpter. Va poder visitar la planta, els secrets que s’hi amaguen, conèixer la vida dels treballadors i comprovar com viuen durant dues setmanes aïllats del món. Amb motiu del tancament, hem recuperat el reportatge sonor.