Sis establiments participaran a l’edició «més heroica» de Tarraco a Taula. Les jornades gastronòmiques sobre cuina romana tindran lloc del 14 al 30 de maig. Els restaurants participants oferiran plats i menús adaptats seguint les indicacions del receptari d’Apici.
Enguany tampoc hi haurà Convivium, el sopar amb recreació, però ja es treballa en una trobada de tardor de la mà del nou col·lectiu que s’ha creat al voltant de les jornades.
La d’aquest 2021 és l’edició número 24 i, desafiant la pandèmia, la cuina de l’antiga Roma tornarà als restaurants de la ciutat en el marc de Tarraco Viva. Tres establiments prepararan tapes i tres faran menús sencers a 34 euros, amb maridatge de vins i cerveses que també picarà l’ullet als nostres avantpassats.
Les propostes seran d’allò més diverses i elaborades. Per exemple, es podrà degustar uns calamarsets farcits de porro i musclos sobre remolatxa i salsa per a marisc, o un guisat de pèsols amb fonoll, rovells d’ou marinats, penques de bacallà i oli de pernil.
El president de Tarraco a Taula, Carlos Segarra, diu que són plats únics i que les jornades són un referent de la cuina romana adaptada als temps actuals. Cinta Pastó, consellera i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, explica que la iniciativa va en la línia de potenciar el turisme gastronòmic.
Ja es treballa en l’edició vinent, la dels 25 anys, i s’espera fer «una gran festa», tot confiant en una millora important de la situació sanitària. L’esperit de les jornades es mantindrà viu tot l’any amb la creació del col·lectiu Els Amics de Tarraco a Taula, que s’obre més enllà dels restauradors. Tenen previst dur a terme una primera acció de cara a l’octubre.