La nostra Heroïna de la Setmana és la Sylvia Yssei. La Sylvia va començar la seva formació en dansa l’any 2000. Es va iniciar en dansa Jazz i, posteriorment, va incloure la dansa contemporània, el flamenc i el clàssic espanyol. Finalment va conèixer la dansa oriental i s’hi va centrar, fet que li va permetre descobrir la dansa tribal fusió i la dansa tahitiana. Ambdues es convertirien en una potent via d’expressió per ella, de manera complementària i, a la vegada, molt diferent.
powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.
El Bollywood i les danses zíngares van arribar després per enriquir els seus coneixements, així com la dansa indoriental. Simultàniament, va estudiar psicologia a la Universitat de Barcelona, cosa que l’ha fet conèixer les bases de la pedagogia i les dinàmiques de l’aprenentatge, així com entendre i saber observar els seus alumnes d’una manera més activa i holística.
Posteriorment, es va formar en fitness hipopressiu i ha tingut el plaer d’aprendre de grans professors i professores. L’any 2007 va viatjar a Tahití per estudiar al Conservatori Artístic de la Polinèsia Francesa. De tots els projectes artístics en els quals ha participat, destaca l’oportunitat d’haver format part de la companyia Imajaghan (Tribal Fusión Contemporáneo), dirigida per Illan Riviere, amb la que va visitar escenaris internacionals i amb qui s’ha nodrit de la gran experiència d’aprendre directament del creador de la companyia.
Actualment és professora de dansa en les disciplines tribal fusió, dansa tahitiana i hipopressius a la ciutat de Reus amb dones meravelloses que volen superar-se dia a dia, i també fa jornades intensives a Sylvia Issey.
Què vas pensar quan et van proposar sortir al projecte Heroïnes Anònimes?
Doncs em va fer molta il·lusió perquè crec que és important la visibilitat per poder lluitar pels nostres drets.
Per què has triat aquesta cançó?
L’he escollit perquè és la música de l’últim treball coreogràfic que he fet i podeu veure al Youtube. I és una cançó que estem treballant amb les nostres alumnes a classe.
Abans de res, a la presentació hem parlat molt de la teva trajectòria com a ballarina però, i la Sylvia? Què li agrada a la Sylvia a banda de ballar?
A ballar hi dedico moltes hores i em queden poques de lliures per altres coses, però m’agrada molt fer “Mar Madding”, a una escola de Tarragona.
Tens una gran trajectòria com a ballarina. Què et va portar a practicar la dansa?
La meva necessitat inconscient d’expressar-me d’alguna manera, ja que connectant amb la dansa pots alliberar moltes emocions.
Actualment fas de professora a Reus. On et podem trobar?
Es poden posar en contacte amb mi a través del meu Instagram (@sylvia_yssei_vaitiare) o amb el hashtag #sylviadansareus.
Aquest dissabte et podrem veure al Camp de Mart al festival Teta en tres passis diferents. Què hi trobarem?
Doncs tribal fusió i foc amb les meves alumnes. Serà a les 14h en tres passis diferents.
3R GRAU
Una dona referent en la teva vida?
El col·lectiu lgtbiq+ des de l’adolescència.
Recomana’ns una escriptora i/o un llibre.
La meva mare, la Nani i Jamila Salimpour.
Recomana’ns una escriptora i/o un llibre.
Us recomano dues tatuadores: Mónica Valladares i Miss Saray.
Recomana’ns un grup de música liderat per una dona o identitat dissident.
Laboratorium Piésni.
Una directora o actriu.
Marie Lou Dion.
Un espai presencial o virtual que ens vulguis recomanar i per què?
La meva escola virtual.
L’objectiu d’Heroïnes anònimes és donar a conèixer les inquietuds i problemàtiques de les dones amb testimonis, entrevistes i col·laboracions i a través d’un programa que mostra a dones reals i corrents, que cada dia fan possible, amb la seva tasca, centenars d’iniciatives i de tasques que cal tenir en compte i explicar.