Tarraco a Taula escalfa motors amb un objectiu clar: la desestacionalització. Els xefs Moha Quach i Xavi Fernández, dels restaurants El Terrat i Seasons, lideren una nova directiva que vol que els restaurants de la ciutat ofereixin plats inspirats en la cuina romana durant tot l’any.
Moha Quach i Xavi Fernández consideren que Tarraco a Taula és la manera de representar la cultura de Tarragona a través de la gastronomia. Volen consolidar el projecte i reforçar-ne l’apartat cultural. Els xefs han explicat a Tarragona Ràdio que Tarraco a Taula va néixer per buscar l’essència de la cuina romana i actualitzar-la. Han celebrat que cada vegada s’investiga més i se’n sap més.
Un dels compromisos principals que té la nova directiva és fer de Tarraco a Taula un projecte desestacionalitzat, que vagi més enllà del Tarraco Viva. Xavier Fernández considera que indagar en la cuina romana és una oportunitat per incorporar productes coneguts, però que no se solen fer servir. En aquest sentit, al seu restaurant ja incorpora influències romanes en forma d’espècies, salses i gàrums, una salsa feta amb vísceres de peix que consumien els romans. Moha Quach, ha explicat que a El Terrat fa també aposten pels gàrums.
Tots dos coincideixen que s’ha de fer de Tarraco a Taula i de la influència romana en la gastronomia un atractiu turístic més a la ciutat. Volen que cada vegada més restaurants incorporin plats inspirats en la cuina romana a les seves cartes durant tot l’any i que el Tarraco a Taula no es limiti als dies de Tarraco Viva. Així ho ha explicat Xavi Fernández, xef del restaurant Seasons.
Els xefs Quach i Fernández han confirmat que, durant el Tarraco Viva, a banda d’altres activitats i tallers dirigits tant a la ciutadania com a professionals de la cuina, donaran continuïtat al ‘Convivium’, la recreació d’un àpat romà amb plats d’època.