L’associació Tàrraco a Taula ha estat reconeguda amb el Premi Tàrraco a la defensa i promoció del Patrimoni Mundial Unesco.
L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presidit l’acte que s’ha celebrat a la Volta del Pallol, acompanyat del conseller de Patrimoni, Nacho García i del president de l’Associació, Moha Quach així com d’altres representants de l’entitat i regidors i regidores del consistori.
Viñuales ha destacat la tasca de l’entitat al costat del Festival Tarraco Viva, considerant que posa en relleu la gastronomia romana a través de la recerca, la documentació i el rigor.
Per la seva banda, el conseller de Patrimoni, ha volgut destacar que la tasca d’aquesta entitat també ha captat al públic no especialitzat i ha permès que Tàrraco Viva en particular i el patrimoni històric en general, arribin a qualsevol ciutadà i ciutadana.
El president de l’entitat, Moha Quach, que ha rebut el diploma i ha agraït el reconeixement, ha volgut destacar la tasca realitzada per les persones fundadores i que han estat treballant per l’associació durant els darrers 26 anys.
El xef ha recalcat també que l’objectiu de la nova junta és treballar perquè Tàrraco a Taula tingui activitat durant tot l’any, i pugui ser un ens que vetlli per la gastronomia tarragonina, vinculada sempre a la història, patrimoni i cultura de la ciutat.
Tàrraco a Taula és una associació que duu a terme un treball exhaustiu sobre l’estudi i la divulgació de la gastronomia romana a Tarraco des de l’any 1997.
Al llarg d’aquests 26 anys diferents restauradors i restauradores de la ciutat han estat treballant colze a colze amb el Festival Tarraco Viva per aportar i ampliar coneixements sobre què menjaven i com cuinaven els nostres avantpassats romans.
Amb motiu de la celebració del 23è aniversari de la Declaració de Patrimoni Mundial del Conjunt de Tarraco, aquest 30 de novembre, s’atorga, des de l’any 2016 el Premi Tarraco.
Aquest vol ser un reconeixement a aquelles accions que hagin permès la conservació, preservació i/o difusió del patrimoni de la ciutat, tant el que fa referència al conjunt històric romà, com la resta de patrimonis universals materials i immaterials reconeguts per la Unesco en l’àmbit de la ciutat de Tarragona.