Tarraco Viva encara el darrer cap de setmana, el que concentra més activitats, moltes al voltant del Camp de Mart. Les recreacions històriques també arribaran a les Muralles i al Circ i seguiran a l’entorn portuari.

Han vingut a pràcticament totes les edicions de Tarraco Viva, a 23 de les 26 que hi ha hagut, i el cap de setmana els tornarem a veure, aquest cop a l’auditori del Camp de Mart. Són els gladiadors d’Ars Dimicandi, que es desplacen des de Milà i Bèrgam fins a Tarragona per participar al festival de reconstrucció històrica. Darío Bataglia, historiador del grup, ha parlat a Tarragona Ràdio. Diu que explicaran la “veritat” al voltant de la figura del gladiador, que res té a veure amb el que ensenyen les pel·lícules. Porten l’espectacle ‘Servi et infames. La gladiatura de la redempció’, que és novetat.

Les recreacions històriques també arriben a les Muralles i al Circ el cap de setmana fort de Tarraco Viva. El grup de reconstrucció Nemesis recrearà ‘Ta Mysteria, Eleusis, pel camí sagrat’, i Thaleia encarna a la dona de l’emperador August. ‘Ta Mysteria’ és una novetat d’enguany que es farà a les nou del vespre d’aquest divendres i dissabte al tram de la torre d’August del passeig Arqueològic de les Muralles.

A Grècia se celebrava un dels principals esdeveniments religiosos del món antic. Hi participaven dones i homes, lliures i esclaus, amb la condició que parlessin grec i no haguessin comès delictes de sang. Ho explica Loli Yguanzo, de Nemesis.

Lívia Drusil·la, tercera esposa d’August també pren protagonisme. Les funcions són dissabte, a les 18h, i diumenge, a les 11.30 h, en aquest cas al Circ. Va arribar a la vida de l’emperador en un moment decisiu pel futur de Roma i la unió de les famílies Júlia i Clàudia va ajudar a refermar el poder del futur emperador. Aterra a Tarraco encarnada per Viviana de Salvador, del grup Thaleia.

El director del festival, Magí Seritjol, recorda que encara queda la xerrada sobre l’exposició de la Batalla de Salamina, a càrrec de Fernando Quesada Sanz, dissabte al migdia. També sobre la batalla d’Àccium, amb Joaquín Ruíz de Arbulo. O la de Pere Izquierdo sobre la navegació a la Mediterrània.

Mentrestant, els Jardins del Camp de Mart acullen des d’aquest divendres i tot el cap de setmana ‘Roma als museus del món’ amb la participació de museus, centres d’interpretació, parcs arqueològics i publicacions d’història per donar a conèixer al visitant de Tarraco Viva l’immens llegat de la civilització de l’antiga Roma.