La mort de Juli Cèsar i la fi de la República Romana marcaran l’edició d’enguany de Tarraco Viva, amb uns 220 actes entre el 22 i el 30 de maig. El festival de reconstrucció històrica, encara en una edició de transició, es va desconfinant i el 65% de les activitats seran presencials. Els espais a l’aire lliure guanyen terreny, s’estrenen dos de nous, i es recupera una de les propostes més tradicionals: les lluites de gladiadors.

El magnicidi més famós de la història, els Idus de Març, centrarà la XXIII edició de Tarraco Viva, que englobarà els dos darrers caps de setmana del mes, recuperant les dates habituals. No faltaran les recreacions de petit i mitjà format, els monòlegs, les visites als monuments o les activitats educatives.

La pandèmia ha permès redescobrir espais exteriors que repetiran, com el Fòrum de la Colònia o l’exterior de l’Amfiteatre, però hi haurà noves apostes com les escales romanes de la Torre dels Advocats i les grades de la plaça dels Sedassos. L’auditori del Camp de Mart serà l’escenari més gran, amb capacitat per a unes 300 persones amb les restriccions d’aforament.

El director del festival, Magí Seritjol, es mostra satisfet amb la programació, malgrat la situació sanitària encara complicada, i espera atreure un públic més ampli. Diu que el tema escollit ens trasllada a l’actualitat, marcada pel joc brut a la política.

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, explica que serà un festival descentralitzat, amb activitats als barris i en altres municipis, i que aposta per la gent i els grups de casa.

Es recuperen les activitats de pagament, tot i que a un preu simbòlic, per assegurar l’assistència. El repte, quan la situació ho permeti, serà créixer a nivell internacional.