Tarraco Viva recupera el format habitual de dues setmanes amb uns 400 actes en una trentena d’espais de la ciutat.

El festival de recreació històrica romana es farà del 4 al17 de maig i es proposa gestionar el llegat d’August. L’emperador va ser protagonista absolut de l’edició anterior i aquesta vegada es manté la línia argumental, però sense centrar-se únicament en la seva figura.

El recinte Firal del Palau es consolida com a centre cultural dedicat a August i la seva època després de la bona acollida de l’any passat. També es manté la col·laboració amb localitats veïnes com Altafulla, Cambrils i el Priorat, on es reforça la presència del festival.

Amb tot, Tarraco Viva inclou algunes novetats. Una de les més destacades és la programació de quatre diàlegs, la confrontació de personatges històrics en diferents recintes de la ciutat, o un canvi de format en l’acte de cloenda. Aquest es convertirà en un debat al voltant del llegat d’August i hi prendran part historiadors, arqueòlegs i periodistes. Així, hi participarà Xavier Bru de Sala, Víctor Amela i Toni Puig, que interactuaran amb experts com Joaquín Ruiz de Arbulo i Joan Gómez Pallarès, director de l’ICAC.

El director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, parla d’aquest canvi, que es vol mantenir en properes edicions. 

La tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, ha destacat la projecció de la ciutat amb un festival que la situa com a referent en el món romà. Per primer cop, la Generalitat hi contribuirà econòmicament amb 25.000 euros. 

Com és habitual no faltaran les lluites de gladiadors, les activitats al Camp de Mart i les de tipus gastronòmic.