L’Ajuntament té en marxa tota la maquinària per atendre les consultes i les necessitats d’una comunitat que, a la ciutat, compta amb unes 450 persones del país ara en guerra. Mentrestant, el consistori estudia la reobertura del punt d’informació i orientació per a refugiats i demandants d’asil.
Actualment, a la ciutat hi viuen uns 450 ucraïnesos i poc més de 400 russos, segons les dades de la conselleria de Nova Ciutadania al tancar el 2021. La invasió de Putin ha generat un important moviment migratori que es podria notar arreu del continent. Creu Roja té les competències per tramitar les sol·licituds d’asil. Des del 2014 ha aprovat unes 40 de les 50 peticions registrades aquí. Però a banda d’això, els consistoris poden fer de més i de menys per satisfer les demandes que puguin arribar de refugiats ucraïnesos. Hores d’ara, Cooperació de la Generalitat és qui centralitza les estratègies i recursos en aquest sentit. Però les entitats també s’han bolcat i l’Ajuntament de Tarragona està preparat per ajudar les persones o famílies amb necessitats derivades del conflicte. De fet, ja han arribat diverses consultes.
La consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas, ha explicat a la tertúlia política de Tarragona Ràdio que l’engranatge administratiu està en marxa i que Tarragona és una ciutat solidària.
La consellera de Serveis Socials, Inés Solé, ha dit, també, que estan preparats, tot i que encara no han rebut cap sol·licitud.
Un total de 73 persones de nacionalitat ucraïnesa es troben en equipaments de la Xarxa d’Albergs de Catalunya, segons ha informat la Generalitat. Drets Socials, en coordinació amb el consulat ucraïnès, ha ofert allotjament a Barcelona, Coma-ruga, Vic i l’Espluga de Francolí. Segons el Consulat, un total de 139 persones podrien acollir-se a aquest servei.
powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.