Arriba a Tarragona la sisena edició de l’Embutada, la festa del vi novell. La Plaça del Rei en tornarà a ser l’epicentre, i, per primera vegada, la cita durarà tres dies, de divendres 4 de novembre a diumenge 6 de novembre.

Organitzada per l’associació Santa Teca en col·laboració amb l’Ajuntament, l’Embutada ja és un acte consolidat del programa de tardor tarragoní. La festa recupera la tradició de beure el vi novell amb embuts, com es feia antigament. Enguany l’Embutada comptarà amb la presència de 22 bodegues de diferents denominacions d’origen, com són la DO Tarragona, Terra Alta o Priorat. L’oferta gastronòmica la completaran diversos restaurants de la ciutat, com El Tamboret, La Clotxa o El Cortijo.

Segons l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pau Ricomà, l’Embutada situa Tarragona com un dels punts d’entrada al món vitivinícola, que es desenvolupa a moltes de les comarques de la Província. Ricomà també ha reivindicat la vessant antropològica d’una festa que pretén recordar espais de la ciutat, així com donar a conèixer on eren els cellers a la part alta i com es treballava el món del vi als segles XIX i XX.

Per primera vegada, l’Embutada durarà tres dies. El responsable de l’associació Santa Teca, Berna Ríos, ha explicat que entre les activitats programades hi ha visites teatralitzades per diferents antigues bodegues per la ciutat, una mostra d’oficis a la Plaça del Rei, diversos tallers i xerrades i actuacions musicals.