powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.
Tot a punt a Tarragona per la sisena edició de l’Embutada, la festa del vi novell. La Part Alta i, sobretot, la Plaça del Rei, s’ompliran aquest cap de setmana de tastos, activitats i concerts.
22 bodegues de diferents denominacions d’origen, com la Tarragona, Terra Alta o Priorat s’aplegaran aquesta setmana a la ciutat per celebrar l’Embutada, una festa que recupera la tradició de beure el vi novell amb embuts, com es feia antigament. La fita, organitzada per l’associació Santa Teca en col·laboració amb l’Ajuntament, ja és un acte consolidat del programa de tardor tarragoní. A banda dels tastos de vi, l’oferta gastronòmica la completaran diversos restaurants com El Tamboret, La Clotxa o El Cortijo.
Per primera vegada, l’Embutada durarà tres dies. El responsable de l’associació Santa Teca, Berna Ríos, ha explicat que entre les activitats programades hi ha la projecció d’una pelïcula, visites teatralitzades per diferents antigues bodegues per la ciutat, una mostra d’oficis a la Plaça del Rei, diversos tallers i xerrades i actuacions musicals. Ríos ha explicat que beure el vi novell amb embut permet treure-li la raspositat a un vi poc fermentat, i ha remarcat que antigament la festa solia coincidir amb Santa Tecla.
L’Embutada situa Tarragona com un dels punts d’entrada al món vitivinícola, que es desenvolupa a moltes de les comarques de la Província. La festa també té una vessant antropològica i pretén recordar espais de la ciutat, així com donar a conèixer on eren els cellers a la part alta i com es treballava el món del vi als segles XIX i XX.