El CRAI del campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili acull aquests dies l’exposició “Archéo-sexisme”. Aquesta mostra itinerant de l’associació francesa Archéo-Éthique i el projecte Paye ta Truelle arriba per primer cop a Catalunya i a l’Estat, i es podrà visitar fins al 15 de gener.

A través de la presentació de testimonis que relaten situacions sexistes reals viscudes en el món de l’arqueologia, principalment en els camps de l’excavació, té com a objectiu promoure la cultura científica i fomentar la diversitat i la igualtat mitjançant l’ètica en el món de la recerca.

Lidia Colominas, investigadora Ramón y Cajal al grup de recerca GIAP i codirectora de l’equip de bioarqueologia, explica que són situacions vigents que viuen les arqueòlogues durant el treball de camp.

Colominas afegeix que «aquests assetjaments, que presenten diferents graus, costen molt que surtin a la llum i de fer-los públic» i normalment es donen per part d’un superior a una inferior. Amb aquesta exposició es vol donar visibilitat a aquestes situacions i llançar un missatge contundent en un problema que també es dona a la societat en general.

Els testimonis han estat il·lustrats per artistes i exposats en diverses institucions. És una iniciativa de l’ICAC-CERCA en col·laboració amb la Unitat d’Igualtat de la URV, que han impulsat aquest projecte de sensibilització.

L’exposició romandrà al CRAI del campus Catalunya fins al 15 de gener i recorrerà els diferents campus de la universitat al llarg de les següents setmanes.

Precisament, Tarragona Ràdio ha encetat una nova temporada del podcast “Toquem Pedra” i ho ha fet parlant d’aquesta exposició.

Més notícies: