Aquest divendres, el consell plenari de l’Ajuntament de Tarragona aprovarà el Pla d’emergència en situació de sequera de la ciutat. Es tracta del document que recull, a nivell municipal, la planificació i gestió de l’aigua del municipi en els escenaris en què l’Agència  Catalana  de  l’Aigua  (ACA)  declari  la  situació  de  sequera – prealerta, alerta, excepcionalitat i emergència-,  per  tal  de  poder  establir  un  model  d’actuació  i  de  comportament  dels  serveis  municipals, que garanteixi tant la coordinació dels recursos necessaris, com l’actuació a fi de minimitzar els efectes posteriors de les situacions de sequera per assegurar el subministrament d’aigua a la població.

I per fer-ho, el Pla descriu i quantifica, per una banda tots  els  recursos  hídrics  disponibles  al  municipi; els consums  d’aigua  en  situació  de  normalitat; determina també les  mesures  a  aplicar  per  a  cada  escenari  de  sequera;  així  com, una avaluació i quantificació justificada dels impactes generats.

El conseller de Medi Ambient, Guillermo García de Castro ha destacat que “Tarragona ha posat les bases per ser una ciutat resilient davant de les situacions de sequera, que cada vegada seran més freqüents”. “Amb el pla, també contribuïm a continuar conscienciant la població que l’aigua és un bé escàs”.

La Generalitat a través del Pla Especial d’Actuacions d’Alerta i Eventual de Sequera, obliga els municipis de més de 20.000 habitants, a redactar el seu propi pla d’emergència.

Tarragona, al ser un municipi de més de 20.000 habitants, ha de redactar el seu propi pla d’emergència. Aquesta obligació cap als municipis pretén minimitzar els impactes ambientals, econòmics i socials de les situacions de sequera.