L’alcalde de Tarragona i conseller de Turisme, Pau Ricomà, ha assumit aquest divendres la tercera vicepresidència del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE) durant l’assemblea general del Grup, que s’ha celebrat aquest divendres a FITUR 2023 i que ha servit per renovar la comissió executiva, presidida ja oficialment l’alcalde de San Cristóbal de la Laguna, Luis Yeray Gutiérrez.
Es tracta del primer cop que Tarragona assumeix una vicepresidència del GCPHE, fet que l’alcalde Ricomà valora com “una gran responsabilitat i una oportunitat per fer encara més visibile Tarragona, ja que la comissió executiva exerceix funcions de representació i promoció en mercats nacionals i internacionals d’enorme valor”.
Durant la darrera jornada professional de FITUR 2023, el GCPHE ha signat també un acord de col·laboració amb l’Associació Nacional de Ciutats Mexicanes Patrimoni Mundial (ANCMPM) per a la promoció turística conjunta, la cooperació en la protecció del patrimoni i l’intercanvi d’experiències d’èxit, entre d’altres. L’ANCMPM està integrada pels municipis de Campeche, Ciutat de Mèxic i Xochimilco, Guajanato, Morelia, Oaxaca, Puebla, Querétaro, San Miguel de Allende, Tlacotalpan i Zacatecas.
Sobre la nova aliança, l’alcalde Ricomà ha posat en valor que es tracta d’unes “destinacions potentíssimes, amb un patrimoni material i immaterial impressionant, que inclou per exemple la cuina mexicana, Patrimoni de la Humanitat, amb els quals Tarragona i les ciutats del Grup s’associen per fer-se més fortes”.
L’assemblea general del GCPHE ha servit també per aprovar el pla d’acció del Grup per a 2023, abans de celebrar-se les trobades amb Turespaña i Paradores per renovar els acords de col·laboració respectius i aprovar igualment els plans d’acció conjunts que el grup té amb ambdós organismes.
Una ciutat amb perfil propi i en xarxa
Tarragona ha completat aquest divendres tres dies de promoció turísica a FITUR 2023, al llarg dels quals, la ciutat ha refermat un perfil turístic propi marcat per l’estratègia d’aliances i xarxes amb destinacions culturals i ecosostenibles.
Segons ha explicat Pau Ricomà, la fira ha servit per “aprofundir en l’estratègia d’aliances i de creació de xarxa amb destinacions que comparteixen visió amb Tarragona, destinacions de marcat perfil cultural, amb encant i molt de caràcter que aposten per un turisme cultural, de qualitat i sostenible que mira sobretot de beneficiar l’economia i el desenvolupament local”.
En aquest sentit, Ricomà ha volgut destacar l’èxit de la presentació aquest dijous a l’estand d’Andalusia de la ruta cicloturística cultural de la Via Augusta, un nou producte de turisme sostenible que es desenvoluparà entre els anys 2023 i 2024 amb finançament dels fons Next Generation EU i que uneix quinze poblacions d’Andalusia, Castella-la Manxa, Regió de Múrcia i Catalunya a través de l’antic traçat romà de la Via Augusta en un total de 1.600 km.
“Afegim la Via Augusta al Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, a la Xarxa de Ciutats AVE i al World Heritage Journeys of Europe, xarxes i itineraris d’enorme prestigi i presència que ens ajuden a fixar el posicionament exacte que cerquem per a Tarragona i ens projecten al món amb un abast que difícilment podríem assolir en solitari”, ha afegit Ricomà.
Balanç molt positiu de FITUR
Sobre el pas de Tarragona per FITUR 2023, l’alcalde tarragoní l’ha definit com a “molt positiu, en la línia de la tendència de Tarragona, que ha arribat a FITUR després de fites com el rècord històric de visitants a l’estiu; la recepció de fons Next Generation per a la transició verda i digital i per a l’adequació del Fòrum de la Colònia; o ser la 31a millor destinació per visitar el 2023 segons el New York Times”.
“Tarragona és una ciutat amb molt caràcter i gran autenticitat. Estem preparats per oferir-ho i compartir-ho amb el món sense perdre l’essència i en sintonia amb els objectius de desenvolupament sostenible que ens marca Europa” ha finalitzat el batlle tarragoní en la seva valoració de FITUR.
Durant els tres dies de promoció professional a la fira, Tarragona ha mantingut reunions professionals amb el sector de la digitalització turística i del transport de passatgers, ha presentat la nova ruta cicloturística cultural de la Via Augusta amb les ciutats i Comunitats Autònomes que la integren i ha assistit a diferents actes i reunions sota el paraigua de la Costa Daurada, la xarxa de Ciutats AVE i el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya.
Més notícies:
- El grup Trèvol en concert la Capsa de Música
- Laura Rovira i el seu apocalipsis zombi
- Dani Vidal sobre el preu de les entrades del Barça: ‘No té sentit allunyar als aficionats dels camps de futbol’
- Martí Gironell “descobreix” el Tresor de Montserrat
- L’Ajuntament organitza per primera vegada un casal de Nadal gratuït