Tarragona celebrarà aquest dilluns el Dia Mundial de l’Alliberament Sexual i de Gèneres amb una sèrie d’actes organitzats pel SAI Tarragona, el Servei d’Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gèneres de l’Ajuntament de Tarragona.
Els actes commemoratius de la jornada tindran lloc a la plaça de la Font i començaran a les 10 del matí amb la instal·lació d’un punt d’informació amb el Punt Lila i Arc Iris de l’Ajuntament, que romandrà a la plaça fins a les 14 hores. A les 12 del migdia tindrà lloc davant del consistori la lectura del manifest institucional i finalment a les 20 hores es procedirà a l’encesa de llums de la façana de l’Ajuntament amb els colors de la bandera LGTBIQ+.
Els actes al voltant del Dia Mundial de l’Alliberament Sexual i de Gèneres van començar a Tarragona el passat 18 de juny i finalitzaran el pròxim dimecres amb la presentació dels deu primers minuts del documental ‘Tarragona no era una festa’, que narra la història de la realitat LGTBIQ a Tarragona. L’acte tindrà lloc a les 19 hores a l’Antiga Audiència i anirà a càrrec d’Oriol Grau, Xavier Salsench, Mónica López, Adrià Targa, Inés Olondriz i Jordi Roig. Per assistir-hi cal realitzar inscripció prèvia a sai@tarragona.cat.
Cada 28 de juny es commemoren els aldarulls succeïts a Stonewall, Nova York (EUA), l’any 1969, que van marcar l’inici de l’alliberament homosexual i trans. Aquell dia la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se, demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits. ,Des d’aleshores, s’han fet molts passos endavant i a Catalunya s’han reconegut aquests drets amb l’aprovació de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, i la posada en marxa de la primera xarxa pública de serveis d’atenció integral LGBTI, com és el SAI Tarragona.
Exposició ‘amb Orgull’
Des del SAI Tarragona, també s’impulsa l’exposició fotogràfica “Amb Orgull”, organitzada per Mark Alter amb la col·laboració dels artistes: Nerea Asorey, Erika, Irene Espiazu, Mercè Aragonés, Maria Garcia, Elena Llurba i Marçal Ollé. La mostra, que té com a objectiu donar visibilitat al col·lectiu LGBTIQ+ i tractar temes com l’amor, la sexualitat l’homofòbia o el gènere, es pot visitar a l’antiga Facultat de Lletres (plaça Imperial Tàrraco) fins al 4 de juliol.
Més notícies:
- Dos morts, un ferit crític i un de greu en un accident a la T-314 a Cambrils
- Enric Aguilar: ‘El principal problema del canvi climàtic a Tarragona, Catalunya i l’Estat és la sequera’
- El Nàstic torna al Nou Estadi amb l’opció de poder utilitzar David Concha
- Més de 300 professionals es reuneixen a Tarragona en la IV Jornada de Treball Social Sanitari
- Detinguts els presumptes autors del llançament de pedres contra autobusos de l’EMT