Aliments

Tarragona celebra aquest dissabte “El dinar d’aprofitament 2023”, organitzat amb la col·laboració de la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), el Banc d’Aliments de Tarragona i  l’Ajuntament de Tarragona. Tindrà lloc a la plaça Corsini de Tarragona i donarà de menjar gratuïtament a unes 400 persones, a partir d’aliments recuperats i en perfecte estat pel consum, i també oferirà la donació de fruites i verdures espigolades del camp. L’assistència és gratuïta i sense reserva prèvia.

En paral·lel, es podà visitar també al Mercat Central de Tarragona, l’exposició “Tot el que no es menja. 35 anys aprofitant els aliments de manera solidària” que vol reconèixer el paper de la solidaritat i la tasca d’aprofitament que duen a terme els bancs dels aliments i la necessitat de canviar els nostres models de producció, de consum i d’accés a l’alimentació per prevenir i reduir aquesta problemàtica.

L’acte de dissabte forma part de la campanya “Aprofitem els aliments” per sensibilitzar de la importància de prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentari a Catalunya i recuperar el Valor dels Aliments.

Aquesta campanya, organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya comprèn  diferents activitats que involucren a la restauració, la pagesia i la ciutadania i que te per objectiu  conscienciar a la població de l’aprofitament dels aliments.

Des del passat 26 de setembre i fins al 8 d’octubre s’organitzen els àpats Gastrorecup, una iniciativa que va sorgir al restaurant Semproniana de la mà de la xef Ada Parellada 8 anys enrere i que en aquesta edició, ja suma fins a 18 restaurants d’arreu Catalunya.

Els plats s’elaboraran amb aliments recuperats i entre els establiments participants de la ciutat hi ha El Terrat.