Tarragona clausura aquest dijous el congrés d’accessibilitat on hi han participat les ciutats Patrimoni Mundial de la Humanitat. S’han exposat exemples en els municipis que tenen algun dels principals elements patrimonials de l’estat com l’aqüeducte de Segòvia o les muralles d’Àvila.
Les ciutats participants han coincidit en admetre que en el tema de l’accessibilitat al patrimoni queda encara molt camí per recórrer. Amb tot, tenen clar que és indispensable no només facilitar la visita a tots els recintes d’interès mundial sinó també fer les ciutats més ‘fàcils’ per a tothom.
El regidor d’obres i infraestructures de l’Ajuntament de Segòvia, José Luis Horcajo, ha explicat a Tarragona Ràdio el cas de l’anomenat ‘Mirador del Consuelo’. Van eliminar un esglaó que impedia l’accés de cadires de rodes i molta gent va poder arribar per primera vegada a l’espai. La Directora d’Obres i accessibilitat de l’Ajuntament de Sant Cristobal de La Laguna, Susana Reyes, també ha comentat a Tarragona Ràdio l’objectiu de prendre consciència i pensar les ciutats per als vianants. Assegura que això fa que hi hagi més vida.
La Laguna i Segòvia tenen el segell europeu d’accessibilitat. Són casos de bones pràctiques a les ciutats que integren el Grup.
També s’han escoltat altres exemples impulsats pels ajuntaments d’Alcalà de Henares, Àvila, Baeza, Càceres i Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida i Salamanca.