Per la seva cararcterística situació, entre el mar i el riu, Tarragona té una gran riquesa biològica. Toi i això, no se’n coneix prou ni se’n parla massa. El fet que a la universitat no hi hagi estudis de ciències de la vida, fa que ens manqui un espai d’investigació i divulgació sobre aquest àmbit.

Amb la finalitat de posar aquests temes sobre la taula, arriba la 2a edició de les Jornades de biodiversitat urbana. En aquest cas, en plural, ja que començaran el 9 d’octubre i s’allargaran durant tots els caps de setmana del que queda de mes. En aquesta segona edició s’hi ha involucrat el Port, i això ha permès ampliar-les en dates i continguts.

A més de les xerrades adreçades a tècnics del sector mediambiental, també s’ha volgut programar activitats divulgatives per un públic més ampli.

N’hem parlat amb dos responsables de l’empresa d’assessoria mediambiental Limonium, l’Andrea Camacho i l’Edu Soler. Algunes de les consideracions que surten a l’entrevista són els gats domèstics com a depredadors causants de l’extinció d’espècies urbanes, el falcó pelegrí com a protector, la gran importància del cargol de la muralla com a espècie autòctona i mil.lenària, o la maledicció cultural d’algunes espècies necessàries com els ratpenats o les serps.