Tarragona Greenbelt’26 ofereix aquests mesos d’agost i setembre noves activitats de ciència ciutadana i familiars per apropar el projecte de renaturalització dels espais urbans i periurbans de l’Anella Verda de Tarragona a tota la ciutadania.
Dimarts 27 d’agost es durà a terme la proposta ‘Com resistir la sequera?’, que convida els participants a descobrir com s’han adaptat les plantes mediterrànies als estius calorosos i secs, i com les persones imiten les seves estratègies per sobreviure a la sequera.
Aquesta activitat, que es durà a terme al Pont del Diable, servirà també per distingir les espècies de flora més representatives de l’entorn del Pont del Diable.
El punt de trobada per iniciar l’activitat, que es realitzarà en horari de de 17 a 19 h, serà l’aparcament del Pont del Diable.
Al setembre, descoberta de les espècies del Parc del Mas del Rosselló
Al setembre, la programació del Greenbelt’26 continua. La següent cita serà el dia 14 amb un nou BioBlitz al Parc del Mas del Rosselló.
Un BioBlitz és un esdeveniment de ciència ciutadana on l’objectiu és registrar tantes espècies com sigui possible. En aquest cas, els participants es fixaran en insectes i altres bitxos, en ocells i en plantes exòtiques invasores.
Segons ha recordat el conseller de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro, “la realització d’aquesta activitat és d’especial interès a la zona del Parc del Mas del Rosselló ja que el projecte inclou l’eliminació d’espècies exòtiques invasores, la restauració de les dunes, la recuperació de la vegetació, l’eliminació de les infraestructures obsoletes, i finalment el foment de la presència de fauna autòctona”.
El nou bioblitz es realitzarà de 9.30 a 12 h i començarà a l’aparcament del Fortí de la Reina.
Les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia a inscripcions.tarragona.cat
Tarragona GreenBelt’26 està subvencionat per la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliencia (PRTR), finançat per la Unión Europea – NextGenerationEU.