powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Tarragona és un enclavament privilegiat per acollir la futura Vall de l’hidrogen Verd que abastirà tot Catalunya. Ho assegura el director d’Innovació i Gasos Renovables de la companyia Enagás que, juntament amb Repsol i la Universitat Rovira i Virgili (URV), qui coordina, impulsen la iniciativa de la Vall de l’Hidrogen Verd de Catalunya. 

El projecte té l’objectiu de desenvolupar una economia i societat de l’hidrogen renovable, en concordança amb el Full de Ruta europea i espanyola. Al costat de més de 130 actors publicoprivats, aquesta iniciativa pretén posar en valor les capacitats dels sectors industrial i energètic a través de processos 100% sostenibles.

El projecte de la Vall de l’Hidrogen Catalunya és molt ambiciós i aspira als fonts europeus Next Generation. En concret, a 6.555,8 milions d’euros, dels quals 618,9 milions són per al primer any.

En una entrevista a Tarragona Ràdio el responsable de la companyia gasista, Jesús Gil parla d’un projecte molt similar al que es posarà en marxa a Palma de Mallorca amb el suport d’Europa.

Gil diu que Green Hysland pot ser la base de projectes futurs com el que s’hi podria desplegar a Tarragona. El director d’Innovació i Gasos Renovables d’Enagás assegura que “és un emplaçament molt important des de la perspectiva de localització geogràfica, però també si es té en compte la seva producció industrial i que pot actuar de projecte tractor per a tot Catalunya”. 

Jesús Gil també destaca el fet que Tarragona concentra un pol industrial que “és un gran consumidor de combustibles fòssils i que mostra gran interès en l’aposta de descarbonització”, mentre afegeix que l’existència del Port “també és clau”.

Gil assegura que la Vall de l’Hidrogen Verd de Mallorca encaixaria amb el que es busca a Catalunya amb l’opció de Tarragona que s’estudia. El responsable d’Enagás confirma que el projecte “incorpora la generació d’electricitat renovable, la transformació en hidrogen i els usos en aplicatius industrials, de mobilitat, turisme o serveis portuaris, entre d’altres”.