Coincidint amb l’època estival, s’ha començat pels establiments de la costa, des de la Mora fins el Serrallo. Els restaurants que s’adhereixin a la campanya distribuiran dues-mil carmanyoles reutilitzables entre els seus clients. La gent se les podrà endur a casa amb els aliments que no s’han pogut menjar i tindrà l’oportunitat de fer-les servir de nou quan torni a dinar i sopar a l’establiment.

Restaurants com el Pòsit calculen que generen entre un 30 i un 40% de residus cada dia. No són només alimentaris sinó en forma de llauna, paper, plàstic i cartró. El director del Pòsit del Serrallo, Ángel Pérez, remarca que el malbaratament és un problema a resoldre.

La campanya ‘Quan surtis a dinar pren la carmanyola’ l’impulsa Neteja Pública gràcies a una subvenció de 20 mil euros dels Fons Next Generation. La consellera, Sònia Orts, ha explicat que s’ha fet arribar una guia de bones pràctiques als restaurants de la costa tarragonina perquè s’adhereixen al projecte per frenar el malbaratament alimentari.

L’educadora ambiental de Sol Rogent, Judit Coromines, explica que en els restaurants s’explicarà l’ús de les carmanyoles per conscienciar els clients.

L’ajuntament calcula que a l’octubre finalitzarà la campanya.