La conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona compta amb un nou manual d’aplicació educativa, centrat en la incorporació de la perspectiva intercultural. Pretén incloure mesures, accions i dimensions, però sobretot una mirada que aborda les diferents situacions, necessitats i interessos de les persones joves sigui quin sigui el seu origen cultural, amb l’objectiu de promoure l’equitat i l’eliminació de desigualtats.
Aquest manual s’aplicarà als diferents programes i serveis i, així mateix, es realitzaran diverses formacions per arribar a les persones que treballen amb els joves a la ciutat.
El conseller de joventut Hermán Pinedo apunta que “la tasca anirà enfocada a desmuntar el racisme, els prejudicis i els estereotips lligats a l’origen cultural i a fomentar el desenvolupament integral i lliure dels joves, sigui quin sigui el seu origen”. Aquesta eina educativa s’ha treballat conjuntament i amb el suport de l’Agència Catalana de la Joventut, QSL Serveis Culturals i el col·lectiu I+.
El manual ha estat fruit de tot un conjunt de sessions formatives i d’assessorament a càrrec de la pedagoga social i experta en relacions interculturals i mediació intercultural, Kira Bérmudez Anderson. El document s’estructura en les cinc dimensions de la interculturalitat: Igualtat/equitat, reconeixement de la diversitat, interacció positiva, participació diversa i sentiment de pertinença.
Més notícies:
- Gran partit del Nàstic contra el Barça Atlètic per sumar una nova victòria fora de casa (0-2)
- La pluja no atura la 3a edició de la Tarraco Health Race 2024
- Prop de 700 persones reclamen a Tarragona una rebaixa dels preus de l’habitatge de lloguer
- Un motorista, ferit greu després d’un xoc amb un cotxe a la N-340 a Tarragona
- Tarragona Ràdio triomfa al Premi de Periodisme Mañé i Flaquer amb el pòdcast «El seu nom era Georg»