Tarragona se suma per primer cop al dia mundial de les malalties minoritàries. Es calcula que unes 7.000 persones en pateixen alguna a la ciutat. Es fa una crida a l’acció, a fer xarxa, a la visibilització i a la recerca.
La Conselleria de Diversitat Funcional i Discapacitat de l’Ajuntament de Tarragona, amb l’impuls de diverses persones afectades de la ciutat, ha organitzat per primera vegada l’acte de commemoració. S’ha fet a la sala d’actes i ha comptat amb el testimoni de dues joves tarragonines que pateixen malalties minoritàries. És el cas de la Lucía Rovira i de l’Anna Megía, que ha posat de relleu la importància de donar visibilitat a aquestes afectacions.
La seva complexitat fa que sovint el diagnòstic sigui difícil i es retardi durant anys, cosa que dificulta l’accés a tractaments efectius. El conseller de Salut, Mario Soler, ha afirmat que a l’Ajuntament de Tarragona “sempre tindran les portes obertes”.
La lectura del manifest ha anat a càrrec de diversos consellers del consistori. També s’han projectat tres vídeos, un dels quals per explicar el treball que s’està fent a Tarragona amb la xarxa d’unitats d’expertesa clínica (XUEC) a l’Hospital Joan XXIII.
- Cloenda del projecte “Mira, parla i actua…La nostra Tàrraco” al Camp de Mart
- La Pedrera romana del Mèdol s’incorpora com a nou espai del MNAT
- Junts tanca la porta a entrar al govern municipal aquest mandat
- El PP demana al Govern d’Illa diàleg amb el sector turístic per avaluar la taxa
- L’emprenedoria femenina lidera la 6a edició del Programa TESS