Tarragona commemora avui el Tricentenari amb un acte organitzat pel Museu d’Història sobre el Setge de Barcelona de l’11 de setembre de 1714. 

En aquesta jornada, es parlarà de la capitulació davant de les tropes de Felip V. Diversos especialistes analitzaran en clau nacional i local els fets i les conseqüències dels canvis històrics d’ara fa 300 anys.

L’enfocament militar del conflicte anirà a càrrec de Manel Güell, director de la revista militar, A Carn i arxiver de la Diputació. Un altra expert, Josep Fàbregas, professor d’Història moderna de la URV, se centrarà en la guerra de Successió: entre l’economia i la política.

Antoni Maria Jordà, catedràrtic d’història del Dret i les Institucions a la URV, abordarà les conseqüències jurídiques per Catalunya dels fets de l’11 de setembre.

De la seva banda, Josep Maria Sabaté i Bosch, parlarà sobre el cadastre i els efectes econòmics. Precisament, aquest historiador i cronista oficial de la ciutat va explicar com el poble ras va patir els efectes de la Guerra de Successió al programa Tarragona Història. Sabaté Bosch va exemplificar com l’espoli es recollia en versets i pamflets de l’època.

Les conferències es faran a les cinc de la tarda a la sala d’actes de l’ajuntament, i seran moderades pel director del Museu d’Història, Lluis Balart, i l’arqueòleg municipal, Joan Menchón. Tos dos condueixen, per cert, l’espai Tarragona Història de Tarragona Ràdio.