Tarragona Ràdio celebra aquest dissabte 32 anys de vida.
Començava les seves emissions regulars un 17 de febrer del 1986 des dels estudis ubicats a la Plaça d’En Rovellat, a la Part Alta.
Sota el nom de Ràdio Fòrum, s’inaugurava la que seria la quarta emissora municipal de la ciutat.
La ràdio ha passat per diverses ubicacions, des de l’antic mercat del Fòrum, el carrer La Nau o la Rambla Nova, fins arribar a les instal·lacions actuals, al número 5 de l’Avinguda Roma.
Així sonaven, encara en proves, les primeres emissions de Ràdio Fòrum que anunciaven, com a novetats tecnològiques del moment, la modulació de freqüència i el so estereofònic.
Durant aquests 32 anys, els tarragonins han seguit per la ràdio fets rellevants com l’Atemptat d’Eta al rack d’Enpetrol el juny de 1987, les inundacions al Serrallo del 1994, la declaració de Tarraco patrimoni de la Humanitat al 2000, l’ascens del Nàstic a primera al 2006 o la designació de Tarragona per acollir els Jocs mediterranis, al 2011 des de Mersin.
Aquest darrer 2017, la ràdio ha apropat als oients la reinauguració del mercat central, l’obertura de Ferrari land, la permanència del Nàstic a Segona, els 14 vuit mils de l’alpinista Òscar Cadiach, el referèndum de l’1O o els atemptats de Cambrils i Barcelona, a l’agost.
Gestionada per l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació, Tarragona Ràdio va més enllà del 96,7 de la FM i es pot escoltar a tarragonaradio.cat, per la TDT i per aplicacions disponibles per als dispositius mòbils.
A les xarxes socials, la ràdio hi és present amb 12.600 usuaris a la pàgina de Facebook i gairebé 8000 seguidors al Twitter.

 

En la vigília del 32è aniversari de Tarragona Ràdio, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha elogiat el treball que fa l’emissora municipal com a servei públic de la ciutat.

Ballesteros diu que manté l’esperit de ser la veu de Tarragona tot i el progrés tecnològic i de professionalització que ha experimentat.

L’alcalde destaca el fet de poder escoltar veus amigues que tinguin credibilitat per explicar l’actualitat, responent únicament a un interès públic. Assegura que això no té preu i que és una necessitat.

Ballesteros ha recordat la seva etapa de president de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació a finals de la dècada dels 90 amb el canvi de local a la Rambla Nova o el pas al sistema digital de l’emissora.