Teresa Ortega ha recollit el Premi en “Bones Pràctiques en Periodisme Local-Comarcal”, que li ha atorgat l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.
Ha estat en un acte aquest dijous al vespre a l’Espai de Recursos per a Dones, Innovació i Economia Feminista de Santa Coloma de Gramenet. Un reconeixement que s’ha lliurat en l’any en que l’Associació celebra el seu 32è aniversari. Els Premis de Comunicació no sexista tenen una llarga trajectòria, i enguany han arribat a la seva 31ena edició.
Tarragona Ràdio és finalista als premis Manyé i Flaquer
Tarragona Ràdio és finalista, d’altra banda, per un podcast de Teresa Ortega juntament amb el tècnic de so Lluís Comes als premis Manyé i Flaquer, en la categoria de Comunicació local. En aquest cas amb el podcast “El seu nom era Georg”. Aquest divendres al vespre es coneixerà el veredicte en una gala a l’Ajuntament de Torredembarra.
Forma part del podcasts ‘Del passat també es viu’ i recorda els 50 anys de la mort al garrot vil de Georg Welzel. Inicialment identificat amb el nom fals de Heinz Ches, el règim franquista va ocultar la seva veritable identitat, un fet que no es va desvetllar fins vint anys després gràcies a la investigació del periodista Raúl Riebenbauer.
Welzel havia estat acusat de matar un guàrdia civil a l’Hospitalet de l’Infant. El seu cas, juntament amb l’execució del jove anarquista Salvador Puig i Antich, va marcar un dels episodis més repressius del final del franquisme.
La presidenta de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació, i consellera de Memòria Democràtica, Sandra Ramos, parla d’un podcast “interessant” per no perdre de vista d’allà on venim. També n’ha parlat a Tarragona Ràdio el portaveu d’En Comú Podem, Jordi Collado, elogiant la tasca del mitjà públic per treure de l’oblit la memòria històrica.
Al podcast hi ha testimonis clau com el seu advocat, Jordi Salvà, o Paco Zapater, advocat i col·laborador del projecte, que ajuden a situar el cas en el context polític i social d’una Espanya encara sota els efectes i la repressió de la dictadura.
Del passat també es viu
El podcast ‘Del passat també es viu‘ neix del treball per fer realitat un arxiu sonor de Tarragona Ràdio amb tot el material recopilat des de la creació de l’emissora municipal, el 1986. Amb la voluntat de preservar aquest llegat sonor i oferir-lo per a la consulta a la societat tarragonina, el tècnic de so, Lluís Comes, i la cap d’informatius, Tere Ortega, van començar a elaborar l’arxiu de Tarragona Ràdio. ‘Del passat també es viu’ és un punt de partida per mostrar tot el material sonor conservat.
- Joan Ramon Fallada: “Volem formar a professionals del dret, a activistes o a periodistes”
- Cessada l’activat de micropigmentació de quatre locals per diferents irregularitats detectades
- A licitació la substitució de llumeneres del Passeig Torroja, Rafel de Casanova i platja de l’Arrabassada
- Mor mossèn Miquel Barbarà
- Tarragona planta cara a totes les violències masclistes