L’acte es presentarà a les 21:30 h al Teatre Tarragona. Aquest reivindica el paper de la dona i l’empoderament d’aquesta, creant un univers utòpic on esdevenen deesses guerreres.
Judit Farrés és la responsable de la creació i direcció musical, la qual serà interpretada per un cor de dotze dones de l’orfeó de la URV.
L’endemà els actes es traslladen al Palau de Congressos, on es presentarà Iaia, de Mambo Project. Aquesta es tracta d’una obra de teatre documental i multidisciplinari que mostrarà la història de diferents àvies a través del seu testimoni, captat en videotrucada.
L’obra podrà veure’s de dijous a dissabte des de les 12 h fins a les 17 h.
A les 19 h a la Sala Eutyches del mateix Palau de Congressos, es presentarà Hoy puede ser mi gran noche de Teatro en Vilo. Aquesta és una obra divertida, valenta i profunda on la protagonista fa un viatge introspectiu al passat per entendre el trajecte de la seva vida.
Als Jardins del Teatre Metropol, de dijous a dissabte de 20 h a 21:15 h, es podrà veure Titiriscopio, d’Arawake, un teatre a la italiana on el públic podrà veure el Teatre principal de Burgos a petita escala i representacions de peces curtes de titelles i hologrames per a vuit persones.
Tornant al Teatre Tarragona, a les 21:30 h, es mostrarà Ballarini, de la companyia italiana Sud Costa Occidentale. L’obra és la tercera part de la trilogia Degli Occhiali, formada per tres espectacles autònoms però units pels temes de la marginalitat: la pobresa, la vellesa i la malaltia.
Divendres dia 2 a les 19 h, Paul O’donnell portarà Dia-beat-es al Highland, una sessió de DJ teatral sobre què és viure amb diabetis.
A les 21:30 h al Teatre Tarragona, Xavier Bobés i Alberto Conejero presenten Elm mar: Visió d’uns nens que no l’han vist mai. Aquesta peça proposa un dispositiu en el qual els objectes, el poema i el material documental conviuen sense jerarquies.
Dissabte de 12 a 18 h, Magda Puig Torres portarà Infinitus al Caixaforum, un teatre infantil de paper amb mecanismes de Pop up què explica què passa quan tot el món que un coneix desapareix i s’endinsa en un de desconegut.
A les 19 h, a l’aula magna de la URV, Edurne Rubio presentarà Light years away, un espectacle en què el teatre es converteix en una cova que l’espectador haurà d’explorar en una visita guiada per espeleòlegs.
A les 21:30 h al Teatre Tarragona es presentarà Travy, de la Familia Pla-Solina. L’obra és un homenatge a aquesta i una fusió de les corrents teatrals del clown i el teatre folklòric i popular, així com post-dramàtiques i meta- teatrals.
Finalment, a les 23:30 h, al pati de l’escola Pau Delclòs, el festival clourà amb Halal, un concert d’Ivo Dimchev. L’extravagant cantant búlgar interpretarà cançons dels seus àlbums més vells, així com cançons escrites durant la pandèmia.
Addicionalment, també es presenta la producció pròpia del festival, Stella Maris, a La Locomotora, com a part del FITT + i Interactiones, un projecte internacional amb el qual col·laboren per crear una nova dramatúrgia. Aquest s’estrenarà el dissabte dia 3 a les 12 h al Teatre Magatzem.
Joan Negrié, director artístic del FITT, ha explicat que després de dos anys d’incertesa, en aquesta edició per fi s’ha pogut reprendre la normalitat i l’experiència que era anar al teatre.
També ha recomanat adquirir l’abonament complert pel tot el festival. El preu es de 70 € i inclou accés a tots els espectacles i actes, i als sopars de les quatre nits.