Reprenem el Toquem Pedra, amb l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC). Avui parlarem dels Fenicis i dels Ìbers. Coneixerem dos dels investigadors postdoctorals del centre que ens explicaran com es preparen per fer divulgació i aconseguir que la recerca surti dels laboratoris per arribar a les aules.

Com s’inspira la curiositat dels més joves per l’arqueologia? 

Avui ens endinsarem en el món de la divulgació científica. Parlem amb dos investigadors que compartiran la seva experiència com a divulgadors durant la Nit de la Recerca, un dels esdeveniments més importants de divulgació científica a nivell europeu.

David Montanero: investigador postdoctoral a l’ICAC, a l’equip de Protohistòria, està especialitzat en el món fenici i en fortificacions.

Maria Anguera: investigadora predoctoral a l’ICAC, també a l’equip de Protohistòria, està especialitzada en el món iber i està fent una tesi doctoral sobre arquitectura domèstica i etnoarqueologia. 

Durant la passada Nit Europea de la Recerca, a banda de la Fira de tallers científics de la plaça Corsini, es va organitzar també “Els Matins de la Recerca”: una secció adreçada a les escoles i instituts que va convidar investigadors i investigadores a fer presentacions als centres. 

David Montanero va fer la xerrada “Qui eren els fenicis? Què és l’arqueologia? Una forma senzilla de conèixer i entendre el passat” a un grup de primària a l’Escola Riera Alta de Santa Coloma de Gramenet.

Maria Anguera va compartir la xerrada “Què és l’arqueologia? Un exemple aplicat a l’espai domèstic ibèric” amb un grup d’alumnes de BAT de l’INS Pons d’Icart de Tarragona.

Avui ens ho han explicat. Toquem Pedra?