Aquest dijous arrenca la 26ena edició de les jornades de Tàrraco a Taula, que tenen per objectiu oferir una visió actual de l’antiga cuina romana. Es donarà el tret de sortida el 4 de maig amb un Convivium als jardins de l’amfiteatre, i les activitats continuaran fins al 27 del mateix mes.
Les jornades d’enguany tenen diverses novetats. Per començar, el Convivium es durà a terme dret, per potenciar la interacció dels comensals amb els cuiners. D’altra banda, els restaurants participants que vulguin podran elaborar un menú basat en la temàtica de festival i que estarà disponible en els seus establiments durant tot l’any.
L’alcalde Pau Ricomà ha declarat que es tracta d’una edició renovada i fresca. Per la seva banda, el xef del restaurant El Terrat i president de l’associació Tàrraco a Taula, Moha Quach, ha dit que volen fer de les jornades una marca de ciutat.
El director del departament d’Història i Història de l’Art de la URV i assessor gastronòmic del festival, Joaquín Ruiz de Arbulo, ha remarcat que el festival dona l’oportunitat d’adaptar la gastronomia romana als nostres temps.
L’activitat també comptarà amb la participació de diferents cellers de la demarcació. Vicenç Ferré, creador del celler Mas Vicenç i assessor enològic del festival, ha explicat que duran vins fets amb mètodes ancestrals, com els elaborats dins petites àmfores romanes.