El cap de setmana del 6 i el 7 de novembre, torna la celebració de l’Embutada a Tarragona, amb una àmplia proposta cultural i gastronòmica que s’emplaçarà al centre de la ciutat, i sobretot a la plaça del Rei. Es tracta de la 5a edició d’aquesta celebració del Vi Novell a Tarragona, organitzada per l’Associació Santa Teca i, per primer cop, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona.
Aquest esdeveniment combina cultura, tradició, patrimoni, vi i gastronomia, i ho fa a la ciutat de Tarragona que, tal com ha explicat l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pau Ricomà, fa de porta d’entrada a un dels territoris més rics de producció vitivinícola. A més, es tracta de la recuperació d’una tradició que prové del segle XIX i de bona part del segle XX, com ha comentat el responsable de l’Associació Santa Teca, Berna Rios.
La proposta acull, durant un cap de setmana, una vintena de cellers de la província de Tarragona i les seves proximitats, com són la DO Terra Alta o la DO Montsant. Hi haurà tota una part històrica, amb tallers de cistelleria i visites guiades pels antics cellers de la ciutat. I, després, tot un vessant gastronòmic i festiu, que comptarà amb l’oferta de cinc restaurants de cuina local que, juntament amb diverses propostes musicals, ompliran la plaça del Rei de festa. També, altres espais com el de la Casa Canals o l’Església de Sant Miquel acolliran activitats de poesia i dansa.