Conèixer més de nosaltres mateixos i ajudar-nos per a conviure amb més harmonia amb els nostres familiars a través de pràctiques diversos que s’assemblen al que podrien ser les regles d’un joc de taula. Aquest és l’objectiu del Projecte Coopel, un recurs creat per a fomentar els talents personalitzats comunicatius, creatius i cooperatius en les famílies i en la societat per a la llibertat i per a la responsabilitat dels seus propis projectes com a ciutadania local i mundial.
“Cooppel” és un acròstic de ‘Cooperació Pel Record’, que sota el lema ‘Som el que recordem i serem el que volem recordar’, és una nova forma de pràctica cultural on les persones són les protagonistes, els seus sentiments, les seves aspiracions, els fets i els seus comentaris de cooperació mental, la participació és oberta i pública i el cost és reduït i accessible a tota la ciutadania en els valors de la cultura, la ciència i l’educació de la UNESCO.
L’entitat impulsa el projecte Causa Cooppel per la Pau 2022, un projecte que vol donar suport a les famílies des de la pràctica del Cooppel, com un recurs per al creixement personal i del mateix grup. “El projecte vol impulsar treballant com aconseguir la pau a nivell de neurociència i també veure com podem extreure més profit de recursos culturals com són els museus”, explica el responsable de la tesi Cooppel, Josep Maria Ferran.