En concret, s’actua a la zona d’Udaipur on l’ONG hi té des del 2015 una casa d’acollida.
Donen servei a nens i nenes que, pel context social i econòmic de la zona, són escolaritzats més tard
i no tenen coneixements de les matèries educatives.
La intenció ara és incorporar eines digitals per millorar l’educació dels infants i per això han condicionat
una aula com a biblioteca amb llibres nous, ordinadors i accés a Internet. També s’ha entregat material didàctic a la comunitat que viu als suburbis del barri de Badgaon d’Udaipur. Pel que fa a les lectures, s’han escollit llibres que s’adaptin a totes les edats, perquè cada infant triï la lectura que li resulti més còmoda i aprenguin al seu ritme.
També s’ha habilitat un espai amb diferents ordinadors portàtils i connexió a internet, i dos cops per setmana un professor fa classes d’informàtica.
Els fundadors de l’ONG, Víctor López i Raquel Agorreta, han explicat que gràcies al projecte poden complementar el sistema educatiu de la zona que, en molts aspectes, resulta arcaic i ineficaç.
L’ONG Kolam segueix treballant, des d’aquí i amb un equip sobre el terreny, per prevenir el treball infantil oferint eines i recursos per a l’estabilitat i el seguiment escolar i futures insercions laborals amb altres programes de l’entitat.

Els usuaris de gossos guia reclamen més drets d’accés i millores en la legislació

Al Tothom també hem conversat amb Alba Mestres, presidenta de l’Associació Catalana d’Usuaris de Gossos Guia.
A Catalunya hi ha actius més de 160 gossos, 13 a Tarragona, que acompanyen les persones cegues en el seu dia a dia.
Amb motiu del Dia Internacional del Gos pigall (26 d’abril) reclamen a la societat la importància d’actualitzar la legislació actual, pionera a Catalunya, per tal que garanteixi encara més el dret d’accés dels gossos guia i en regularitzi la seva situació un cop jubilats.