powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

La Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha aprovat contractar les obres d’arranjament i millora de la Tarraco Arena per tal de mantenir l’estat de conservació dels elements arquitectònics d’aquest emblemàtic edifici, com ara els vidres, les juntes d’estanquitat o l’estructura metàl·lica. La reforma també inclourà la substitució dels focus del redol, per reduir el consum i afavorir l’eficiència energètica; l’adaptació dels accessos a la mobilitat reduïda i la col·locació de plaques amb codis QR que serviran per visualitzar millor l’espai adaptat per a persones amb aquestes necessitats.

La Diputació invertirà un total de 233.554 euros en una intervenció que encaixa “en la política que estem duent a terme de mantenir i tenir cura del nostre patrimoni”, tal com assegura la presidenta de la institució, Noemí Llauradó. En aquest sentit, la Diputació ha iniciat recentment la licitació de les obres de rehabilitació i millora de la façana del Palau Bofarull de Reus i també ha dut a terme actuacions d’adequació i millora en diversos centres educatius de la seva titularitat. Llauradó ha assegurat que “hem d’estar pendents i anticipar-nos per efectuar les obres necessàries que garanteixin la durabilitat i la conservació dels edificis i de tots els seus elements”.

D’ençà de la seva reforma, l’any 2010, la Diputació de Tarragona s’ha ocupat de dotar a la Tarraco Arena dels elements i infraestructures necessàries per millorar la qualitat de vida de les persones implicades (veïns, usuaris, etc.), sempre dins els àmbits que són de competència de la Diputació. En aquest sentit, s’hi ha equipat un edifici de serveis amb camerinos; s’hi ha instal·lat un muntacàrregues; s’ha pavimentat el redol; o tot el recinte s’ha adaptat per les discapacitats, entre molts d’altres.

Una de les vessants fonamentals d’aquests projectes de la millora ja realitzada té a veure amb l’aspecte sonor del recinte. En concret, s’ha treballat en dos sentits. D’una banda, en la reducció de l’emissió sonora interior, amb la protecció de portes amb cortines aïllants i amb l’aïllament acústic de la cúpula. D’altra banda, s’ha dotat al recinte d’una major potència elèctrica, que incrementa la disponibilitat pels requeriments escènics de gran format, convertit el recinte en un referent de sostenibilitat ambiental.