Els vins submergits a l’Escullera del Port estan a una profunditat d’entre 18 i 23 metres. Dos mesos en àmfora sota el mar equivaldria a quatre mesos en ampolla a terra
segons S’Àmfora, l’empresa que lidera la iniciativa. Cada àmfora conté 0,75 litres de vi influïts per l’energia biodinàmica, energia de la lluna, les marees, les onades i els corrents que fan que el vi evolucioni de manera positiva afectant el seu aroma i sabor.

Aquest matí de dijous s’han tret de l’aigua 200 àmfores i submergit 100 àmfores de vi a les aigües del Port Tarragona, concretament en front del parc subaquàtic de la Societat d’Exploracions Submarines (SES). L’acció que s’emmarca dins d’un projecte vitivinícola que submergeix cada cert temps, vins, olis i vermuts del territori a diferents profunditats d’entre 8 i 23 metres.

Les 200 àmfores que s’han recuperat de sota l’aigua van ser submergides el passat 21 de novembre de 2021, fruit d’una segona immersió d’aquest projecte i que avui ha realitzat la seva tercera immersió aquí a aigües de Port Tarragona per col·locar-ne 100 més.

Aquesta tercera immersió a Port Tarragona és part d’una iniciativa vitivinícola que duu a terme l’empresa S’Àmfora, on els seus responsables determinen que l’evolució dels vins sota l’aigua en moviment i amb la pressió de la profunditat és molt més ràpida que al celler.
Xavier Belda, mariner mercant i un dels impulsors del projecte de l’empresa s’Àmfora, explica que els vins evolucionen i es refinen abans en àmfores sota el mar que en les convencionals ampolles.

El projecte avança i a hores d’ara s’estan fent proves amb la D.O. Tarragona i, paral·lelament, la DO està treballant en el reglament intern per donar validesa a aquest procés de criança innovador i lligat a la iconografia ancestral de la vitivinicultura de Tarraco.