Reduir el consum, aprofitar l’aigua per a diversos usos, i conscienciar clients i personal d’establiments són les principals estratègies que el turisme ha de posar en marxa per gestionar de manera sostenible i eficient l’aigua. El sector turístic de Tarragona i l’Ebre ha avaluat en una jornada a Deltebre les eines per “reduir l’empremta hídrica” i detectar malbarataments que es puguin corregir – i fins i tot penalitzar -.
La responsable de Tecnologia de l’Aigua de la unitat d’Aire, Aigua i Sòls d’Eurecat, Sandra Casas, defensa que el turisme s’haurà de replantejar models de negoci, ampliar l’oferta turística durant tot l’any i implementar tecnologies per aprofitar el recurs.
Reutilitzar aigües residuals, recollir i usar aigua de pluja o consumir aigües dessalades són algunes de les experiències que ja es fan en diferents establiments del país.
Més notícies:
- Jordi Salewski: “Hi ha gent a Eivissa que ha tornat al camp”
- Santi Castellà: “El port pot ser la porta d’entrada de productes que vulguin arribar al centre d’Europa”
- La polarització ideològica marca el posicionament de la ciutadania respecte a la transició energètica, segons la URV
- La Guàrdia Urbana participa en una campanya del SCT dirigida als motoristes
- ECP demana que s’aclareixi l’abatiment d’un gos a l’A-7