Ulldemolins, al Priorat, ha recuperat temporalment la plaqueta de pedra del Paleolític Superior descoberta a les Coves del Fem el desembre de 2020. La peça s’exposa a l’Ajuntament fins dissabte i s’ha presentat en societat aquest passat divendres.
En l’últim mig any, els arqueòlegs han avaluat com se sobreposen els gravats de la pedra a través d’un estudi en 3D. També han confirmat l’antiguitat de la peça, d’entre 15.000 i 11.000 anys d’història.
El membre del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Xavier Terradas, insisteix que aquesta és “una troballa fortuïta” i assegura que tenen “bones perspectives de futur”. Explica els avenços que han fet amb aquesta plaqueta.
Per la seva banda, el director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Jusèp Boya, apunta que la peça trobada a les Coves del Fem podrà tornar a Ulldemolins sempre que l’Ajuntament ho reclami, però insisteix en la importància que la peça es conservi al museu.
L’equip investigador preveu demanar un nou pla quadriennal per continuar les excavacions al jaciment a Ulldemolins per conèixer més sobre el paleolític.
Més notícies:
- L’Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona avança en matèria de promoció econòmica
- Les reclamacions d’estudiants representen un 76% de les actuacions de la síndica de greuges de la URV
- El PPE porta al Parlament Europeu la petició d’empara de la Plataforma Mercaderies per l’Interior
- La (Re)Volta de Bonavista se centra enguany en Càritas i el menjador social del barri
- ERC aposta per “peonitzar” tot el carrer Soler