Judicatura, Fiscalia i departaments de la Generalitat han signat aquest dijous la guia de coordinació per al projecte Barnahus. Es tracta d’un protocol que concreta i millora la intervenció dels diferents agents en tots aquells infants que han patit alguna situació de violència sexual. Recordem que Tarragona és pionera de l’Estat en aquest servei i ja ha atès centenars de menors.
A la província de Tarragona, en el que portem d’any, el total d’agressions sexuals denunciades és de 382, un 60% més respecte a la xifra prepandèmia amb una mitjana de 235. De les 472 víctimes, 204 són menors d’edat equivalent a un 43%.
El president de l’Audiència Provincial de Tarragona, Joan Perarnau, exposa aquest notable increment a la demarcació.
El total de presumptes agressors és de 350, dels quals 46 són menors de 18 anys i d’aquests 46, 11 són menors 14, és a dir, inimputables penalment. Segons detalla Perarnau, en l’àmbit on es produeixen més les agressions és en l’oci nocturn amb una tendència de víctimes menors agredides per majors i pràcticament la meitat dels casos hi ha hagut penetració.
Aquesta guia de coordinació, un protocol no vinculant de bones pràctiques, estarà a disposició dels jutjats del camp de Tarragona per tal de millorar aquesta col·laboració entre jutges, fiscalia i departaments. Isabel Carrasco és la cap del Servei d’Infància i Adolescència de Tarragona de la Generalitat.
Fins ara el Barnahus de Tarragona ha atès més de 700 menors d’edat des del 2020.
Més notícies:
- El grup Trèvol en concert la Capsa de Música
- Laura Rovira i el seu apocalipsis zombi
- Dani Vidal sobre el preu de les entrades del Barça: ‘No té sentit allunyar als aficionats dels camps de futbol’
- Martí Gironell “descobreix” el Tresor de Montserrat
- L’Ajuntament organitza per primera vegada un casal de Nadal gratuït