Un projecte de la URV fa una crida a la participació ciutadana per millorar els espais de salut de Tarragona.
L’estudi és multidisciplinari i compta amb la participació de diferents grups de recerca i departaments de la Universitat a més d’altres institucions.
La recerca prèvia de l’equip de treball va servir per detectar diferents punts de millora en els espais de salut estudiats, bàsicament els parcs del Francolí i del Pont del Diable. Segons els investigadors i investigadores, hi ha manca de punts de trobada per fomentar el teixit social; soroll excessiu a causa de les infraestructures de comunicació; falta de punts d’avituallament, repòs i confort tèrmic; dificultat d’ubicar-se en l’entramat de camins i encreuaments amb les vies de trànsit rodat, i, en general, un paisatge ple de costures entre la natura i els elements industrials.
L’equip de treball ha fet una sèrie de propostes “ideals” que han de ser valorades per la ciutadania. La intervenció comença amb la creació de tres relats de ficció, difosos a través de les xarxes socials, que remeten als qüestionaris d’opinió. La idea és que les administracions rebin l’informe final amb els punts de millora detectats, les propostes, la percepció i els desitjos de la població.
L’actuació, coordinada pel Grup de Recerca en Disseny, Salut i Benestar adscrit a la UAB, forma part del projecte Restaura, liderat pel Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics de la URV.
L’objectiu genèric és millorar els ecosistemes culturals, de salut i de benestar de les zones urbanes i periurbanes properes a clústers petroquímics.