Un projecte vitivinícola submergeix 100 àmfores en aigües del Port de Tarragona com a mètode per envellir vins. La proposta impulsada per l’empresa S’Àmfora es basa en analitzar de quina manera evoluciona el vi submergit dins el mar.
Les àmfores submergides portaran en el seu interior vins de zones amb Denominació d’Origen del territori, com el Priorat i la Terra Alta, que romandran dotze mesos dins el Parc subaquàtic de la Societat d’Explotacions Submarines de Tarragona.
El mariner mercant, Xavier Belda, assegura que el vi en àmfora marina envelleix més ràpidament i se li atorga unes condicions diferents gràcies a la biodinàmica del mar, les temperatures i la preservació total de la llum. En una entrevista a Tarragona Ràdio, Belda ha exposat que amb aquest projecte també es vol rememorar el treball de tots els artesans que tradicionalment en formen part.
Tal com afirma el representant i mariner mercant, aquest mateix projecte també s’aprofitarà per col·locar-hi olis i vermuts elaborats al territori.