Va ser el dilluns 25 d’agost de 2014, cap a dos quarts de dotze de la nit, quan en aquesta platja tarragonina es va poder contemplar un dels espectacles més impressionants de la natura.

La tortuga va cavar un clot a la sorra amb les seves aletes posteriors i va dipositar els ous. Al cap d’una hora havia acabat la feina, cobert el niu amb sorra i tornat al mar.

La zona escollida va ser just davant de la guingueta que toca a la Savinosa.

Aquesta posta va ser traslocada a la zona del Delta per experts d’Agricultura, de la Xarxa Rescat, però malauradament no va sobreviure. Els exemplars morien dies més tard a causa d’un excés d’humitat freàtica.  

Dos mesos després, el 28 d’octubre del mateix any, naixien una trentena de tortugues Babaues a la platja Llarga. Un dies més tard, tècnicS de l’àrea de Biodiversitat de la Generalitat obrien el niu d’on treien 12 exemplars més amb vida. D’aquests exemplars, tres han arribat fins els nostres dies.

Aïda Tarragó, tècnica del servei de biodiversitat i protecció dels animals de la Generalitat explicava a Tarragona Ràdio que aquest estiu encara no serien alliberades.   

Una de les babaues presenta molts bons paràmetres. Les altres dues reben un tractament per a recuperar una part de la seva mobilitat.

Els exemplars van arribar primer al centre de recuperació de fauna salvatge del Canal Vell del Delta. Fa un mes les van traslladar a un segon equipament, al Prat de Llobregat; al centre de recuperació d’animals marins (CRAM) on s’hi estaran tot un any.

Els tres exemplars de tortugues pesen ara entre 590 i 850 grams i tenen una llargada de 15, 16 i 17 centímetres, respectivament.

 

Aïda Tarragó, tècnica del servei de biodiversitat i protecció dels animals de la Generalitat explicava a Tarragona Ràdio que aquest estiu encara no serien alliberades.