Una seixantena d’empresaris s’uneixen per crear una nova associació de restauradors a Tarragona que representi la realitat del sector a la ciutat. Aquest és l’objectiu de la nova entitat, constituïda a finals d’aquest mes d’octubre, que pretén situar el sector de la restauració i la ciutat al lloc que li pertoca com a destí turístic.
Asseguren que ja estan farts de que a sectors com els de la restauració o el del comerç o la cultura només se’ls posin pals a les rodes. Des de l’entitat es fixen com a fita principal defensar els establiments del que consideren agressions de tipus econòmic. També treballaran per unificar criteris en el sector i obrir-se a la ciutat per organitzar activitats i esdeveniments fusionant els interessos del món cultural, gastronòmic, del comerç i de l’oci. Uns sectors que, consideren, han d’anar de la mà.
La presidenta de la nova associació i propietària del restaurant Reding 22, Maribel Rubio, creu que cal dinamitzar la ciutat per tenir uns carrers més plens i uns ingressos més estables durant tot l’any. Explica que el detonant per crear l’associació ha estat la recent pujada d’impostos per part del govern municipal. En aquest sentit, l’associació convida a sumar-se a la protesta convocada per aquest divendres i, paral·lelament, n’impulsen una altra pel proper dimecres 15 de novembre a les sis de la tarda a la Plaça de la Font.
L’entitat també ha començat a mantenir contactes amb altres associacions per sumar-hi junts i busca obrir-se als barris per aconseguir una oferta més completa a tot el conjunt de la ciutat.