Una cinquantena de persones s’ha concentrat aquest diumenge al matí al Balcó del Mediterrani per donar suport al sector de la restauració. Han reclamat el rescat i ajudes directes i dignes que vagin en funció a diferents paràmetres i no com les que va assignar el govern, que la qualifiquen de ‘tómbola’.

Els professionals de la restauració afirmen que han canviat la forma de treballar i s’han adaptat a totes les mesures de seguretat per evitar contagis i que, malgrat això, han estat dels primers en patir el tancament de la seva activitat.

La portaveu de la Plataforma d’Empreses i Ciutadania, Maribel Rubio, ha explicat que les últimes restriccions han atacat al petit sector econòmic i que els ha deixat a l’UCI.

El sector es pregunta com Catalunya ha hagut de tancar la restauració quan a Madrid ha continuat oberta i les dades sanitàries han millorat. En aquest sentit lamenta que no s’hagin copiat les mesures d’altres comunitats.

Sobre la reobertura de l’activitat d’aquest dilluns, els professionals recorden que molts d’ells viuen dels serveis de sopar que, amb les noves mesures, quedaran molt limitats perquè han de tancar a les 21:30. Això farà que molts d’ells no puguin aguantar oberts i hagin de tancar els seus negocis.