Unes 4.000 persones i les seves famílies passen pel viacrucis de l’alzheimer a Tarragona. Aquest dimecres, 21 de setembre, se celebra el dia mundial de la malaltia amb l’objectiu de generar consciència sobre la necessitat de seguir investigant i de trencar estigmes.
L’alzheimer no té cura però cada cop hi ha més recursos i eines per tal de millorar el benestar dels malalts i de les seves famílies. En aquest sentit, la ciutat celebra la recuperació, fa pocs mesos, del servei de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Tarragona (AFA). Ara, tornen a funcionar al centre cívic de Sant Pere i Sant Pau després que deixessin de fer-ho amb l’esclat de la pandèmia.
Helena Vega, psicòloga de l’entitat, ha explicat a Tarragona Ràdio que en aquest punt inicial s’estan retrobant amb les famílies i amb els usuaris i que l’objectiu, més endavant és poder organitzar de nou activitats d’estimulació cognitiva. Vega destaca que l’entorn familiar és prioritari en malalties tan devastadores com l’alzheimer.
Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, aquest matí al Pati Jaume I l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit l’acte i Fernando Huidobro, membre familiar de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Tarragona (AFA), ha llegit el manifest. També han participat a l’acte la consellera de Capacitats Diverses, Elvira Vidal, la consellera de Salut Pública, Cinta Pastó, i el president de l’AFA, Josep Gasulla i han estat presents altres regidors del consistori.