Unes 4.000 persones s’han aplegat aquest dijous a la tarda a Tarragona en la manifestació unitària contra la Lomce que impulsa el govern espanyol, la LEC i les retallades del Govern. La comunitat educativa ha respost a la crida dels sindicats, i famílies, professors i estudiants han recorregut el centre de la ciutat en un to reivindicatiu, llençant proclames contra el ministre Wert i el Govern.
Aquest acte ha servit per tancar la jornada de vaga en l’ensenyament, que segons dades dels sindicats han secundat entre el 40 i el 50% dels mestres tarragonins. El Departament d’Ensenyament, per la seva banda, ha situat la participació en el 16,5% en els centres públics i en el 10% en els concertats.
Alumnes de totes les edats, professors i famílies han omplert aquest dijous a la tarda els carrers de la ciutat de Tarragona en defensa del model d’ensenyament i per protestar contra la reforma educativa que impulsa el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, la LEC i les retallades del Govern català. A les sis de la tarda, els manifestants s’han anat aplegant al davant de la subdelegació del govern espanyol, a la plaça Imperial Tàrraco, i han iniciat la marxa, poc abans de dos quarts de set, fins a la plaça de la Font.
Durant la protesta, s’han pogut sentir consignes contra els governs català i espanyol, i els manifestants han exhibit multitud de pancartes. També s’hi han vist nombroses samarretes grogues i verdes. La manifestació ha finalitzat cap a un quart de vuit del vespre al davant de l’Ajuntament, a la plaça de la Font, on s’han fet els parlaments. La resposta ciutadana en la manifestació ha estat major que la que va haver-hi en l’última jornada de vaga en l’ensenyament, el passat 9 de maig. Aleshores la marxa va reunir unes 2.500 persones.
La jornada de protesta en el sector de l’ensenyament s’ha tancat de forma satisfactòria, segons els sindicats. Josep Maria Cartanyà, del sindicat USTEC, ha destacat que “una majoria important” de la ciutadania s’oposa a les lleis que els governs català i espanyol han posat damunt la taula. “Wert ens ha volgut encolomar una llei prehistòrica, amb l’objectiu d’espanyolitzar, adoctrinar i crear un model de gestió privat i antidemocràtic, que portarà a escoles de diferents categories i de rànquings”, ha etzibat.