L’Ajuntament de Tarragona treu pit de la seva oferta d’ensenyaments musicals i artístics, que arriben a uns 7.000 escolars cada any.
El consistori fa un balanç satisfactori de la feina feta en aquest àmbit en els darrers 33 anys. I és que l’any 1979 la ciutat de Tarragona va ser pionera a l’hora d’introduir l’art a les escoles públiques, dotant-les de professors formats en música, plàstica i teatre. Tot plegat al marge però complementant el que es fa a l’Escola Municipal de Música o les aules d’instruments tradicionals i de música als barris.
Amb el temps, les activitats i projectes s’han anat succeint i una de les darreres novetats ha estat la posada en marxa de l’aula de teatre a l’Espai de Trobada de Campclar, amb 35 infants que hi ha assistit al llarg del present curs.
A això cal sumar-hi iniciatives com el projecte Mirasona i el Picantarols, per fer arribar la música als centres d’educació especial i a les escoles bressol.
D’aquest darrer n’ha parlat una de les seves responsables, l’Alba Cots.
El regidor d’Ensenyament, Joan Sanahujes, ha destacat la tasca de l’Institut Municipal d’Educació i la seva implicació a l’hora d’impulsar projectes en l’àmbit artístic. Afirma que la Generalitat està deixant sols els ajuntaments però sosté que Tarragona no abandonarà la seva aposta per la formació.
Destaquen iniciatives com la Mostra de Joves Guitarristes , les cantades de Nadales, els concerts al pati de l’IMET o els seminaris de visual i plàstica a l’Educació Infantil.