La Universitat Rovira i Virgili prepara cursos d’acompanyament psicològic per a la comunitat universitària amb l’objectiu de pal·liar els efectes mentals que produeix l’actual situació sanitària. Cal recordar que professors, personal d’administració i serveis i alumnes porten pràcticament un any sense acudir a les aules. En alguns casos concrets o de manera testimonial es fan activitats presencials, però el gruix de l’activitat acadèmica s’està realitzant per Internet. Si bé la URV no ha tancat portes durant la pandèmia, un 62% dels exàmens s’han fet fet de manera virtual.
La interacció en les classes telemàtiques es fa complicada, segons reconeixen mestres i universitaris. L’actual situació també planteja molts obstacles als treballadors no docents. Tot plegat dificulta la manera de relacionar-se en un àmbit bàsicament de socialització com són les universitats. En aquest sentit, la rectora del centre, María José Figueras, ha explicat a que «notem un cert cansament en la comunitat universitària i una pèrdua de motivació que sovint s’estén en l’alumnat». «És per això que hem pensat en organitzar cursos per empoderar el col·lectiu», ha afegit.
La URV esperarà al segon quadrimestre per les classes presencials
Tot i que des d’aquest dilluns el Procicat permet que els universitaris de primer facin classes presencials, a la URV es prefereix esperar al segon quadrimestre per fer-les efectives. D’aquesta manera es confirmarà que la flexibilitat de les mesures acordades per la Generalitat es manté en el temps i no desapareix en una setmana. Es donarà llibertat a cada facultat per determinar les assignatures que es poden impartir amb alumnes a les aules. Per altra banda, Maria José Figueras encara no ha decidit si es presentarà a la reelecció, quan aquest maig esgotarà el seu penúltim any de mandat.